Kipu Lord

|
Elküldve: Pént. Júl. 10, 2009 12:02 pm Hozzászólás témája: Mount & Blade |
|
|
Sziasztok!
Leszek bátor és nyitok egy topicot erről a játékról. bizva abban hogy van más is aki arra a sorsa jutot mint én
Évek ota nagy MMO fun vagyok, ott hagyva a single PC játékokat vándoroltam a mindig ujabb igéretes MMO-kba, mig kijött a Conan. Ugy éreztem igen, ez az ami nekem kell: kardok, íjak, lovaglás, levágott fejek és végtagok, magávall ragadó hangulat stb. Aztán valjuk be öszintén - mindannyian tudjuk mi van a gyönyörű csomagolás mögött. Ezért azt mondtam elég, most már tényleg csak egy olyan MMO-ba vágok bele teljes lendületttel ami tényleg meggyöz arrol már az elején, hogy érdemes. Nos ezt még nem adták ki Ezért vissza kanyarodtam a régi stilushoz, és elövettem a jól bevált single játékokat, mikor is egyszer egy ismerös megkérdezte ismerem-e a Mount & Blade cimű játékot. Hát megismerkedtem vele, és már annyit játszom naponta mint egy MMO-t, miért is? A játék egy amatör török fejlesztö csapat munkája, akik a saját ötletüket és álmukat probálták megvalositani, saját eröböl, nem profit szerzés céljából, nem felhasználva mások korábbi jó ötleteit, és ez a nagyon nagy erössége. Ez egy sandbox közékori RPG, harci szimulátor.
A grafika olyan mint egy játék amit 6-7 éve fejlesztenek, sok benne a hiányosság és akad hiba is, de a játékélmény mindenért kárpotol. És ez a lényeg, van olyan játék ugye amiben sok a hiányosság és a sok a hiba is és úgy gondolták hogy a grafika meg a brand majd potol mindent. Hát nem, kéremszépen, a játékélmény az ami odaszegez a monitor elé. A közepes grafikát egy idő utén szépnek látod, a hibák felett már elsiklasz ha ujra felülhetsz a lovad hátára és nagyokat suhintasz a kardoddal.
Röviden miről is szól a dolog: Van egy képzelt középkori világ, van egy karaktered akit fejlesztgetsz és hadsereget toborzol köré, bóklászol ide- oda, feladatokat veszel fel és mindenkinek neki mész aki kisebb nálad. gyakorlatilag azt csinálsz amit akarsz, Ha modokat is raksz fel, mert rengeteg van hozzá, akkor azt is csinálhatod amit addig nem akartál.
De a lényeg a harc lóhátról amit eddig még sehol nem láttam igy megvalositva. A dolog full realisztikus, tehát ha ijjal lösz, bele kell kalkulálnod hogy a kilött nyil esni fog lefelé, ivet kell adnod a lövésnek.
Ha karddal támadsz számit milyen sebességgel rohansz a lóval, és honnan inditod el a lenditést. Ez nagyon egyszerüen van megoldva, bal egérgomb lenyomva kard felemel, gomb elenged kard lecsap. Csak kivitelezni nehezebb kicsit: kalkuláld a lovad sebességét, a kard lendités sebességét na meg az ellenfél mozgását. Mindegy, ezt nem lehet leirni, ki kell probálni !!!
Mindezt azért részleteztem ilyen hosszan, mert bizom benne hogy más is van itt akit érdekel egy ilyen játék ééééés: év végére igérik a multiplayer kiegészitőt, tehát játszhatunk majd online 32-64 fös csatákat.
Itt egy demo ami a full játék, csak lvl limit van benne http://taleworlds.com/mb_download.html
És a játék megvásárolható itthon, magyar verzioval cirka 6000 Ft-ért.
Hajrá. Ha kérdésetek van, ne kiméljetek. Volt vagy jelenlegi Enslave tagokat különös szeretettel várok  |
|